مقدمه
پیرسینگ گوش محبوب ترین شکل اصلاح بدن است و هزاران سال است که وجود داشته است. مدلهای مختلف گوشواره در طول زمان از حلقههای غولپیکر و کریستالهای درخشان گرفته تا گوشهای کشیده یا کشیده شده است.
گوش ها،لب، ناف ها،ابرو، پیرسینگ به خصوص در بین نوجوانان و جوانان بسیار محبوب است. اما پیرسینگ می تواند عوارضی ایجاد کند. درک اینکه چگونه برخی اقدامات احتیاطی ایمنی، قرار دادن پیرسینگ شما و میزان مراقبت شما از آن می تواند بر خطر عفونت و بهبود مناسب تأثیر بگذارد.
اولین شواهد سوراخ کردن گوش به بیش از 5000 سال به اوتزی مرد یخی، مومیایی یافت شده در کوه های آلپ باز می گردد. باستان شناسان از آن زمان تاکنون سوراخ هایی را روی مومیایی ها و بقایای بقایای تمام دوران ها پیدا کرده اند. حتی در عهد عتیق به گوشواره اشاره شده است.
راهمایی پیرسینگ گوش
انجام یک پیرسینگ جدید گوش همیشه هیجان انگیز است. در این مقاله می توانید اطلاعات بیشتری در مورد تمام موارد مربوط به پیرسینگ بیابید.
اگر سؤالی در مورد سوراخ کردن گوش دارید، برای اطلاعات بیشتر در مورد میزان درد یا مدت زمان لازم برای بهبود سوراخ کردن گوش جدید، ادامه مطلب را بخوانید.
چه قسمتی از گوش شما را می توان سوراخ کرد؟
تقریباً هر قسمتی از بدن را می توان به هر طریقی سوراخ کرد و همین امر در مورد گوش نیز صدق می کند.
دو نوع مختلف سوراخ کردن گوش وجود دارد. سوراخ کردن لاله گوش یا غضروف گوش.
غضروف گوش از فیبرهای الاستین و کلاژن ساخته شده است، بنابراین هم کشسان است و هم به گوش شکل می دهد. لاله گوش غضروف ندارد و از بافت همبند نرم ساخته شده است.
تفاوت زیادی بین دو قسمت گوش از نظر نوع جواهرات و مدت زمان بهبودی و مراقبت های بعدی مورد نیاز وجود دارد.
مراقبت از گوش سوراخ شده
اگرچه پیرسینگ گوش شایعتر است و میتواند خطرات کمتری نسبت به سایر سوراخهای بدن داشته باشد، اما اگر به طور ایمن انجام نشود، میتواند عوارضی ایجاد کند.
برای جلوگیری از عوارضی مانند عفونت یا سوراخهایی که کوچک یا بسته میشوند، متخصصان پوست توصیه میکنند همه افرادی که گوشهای تازه سوراخ شده دارند این مراحل را دنبال کنند.
– گوشواره را به مدت شش هفته یا بیشتر حتی در شب در گوش خود بگذارید. برداشتن زودهنگام گوشواره های استارتر ممکن است باعث بسته شدن سوراخ ها شود.
– همیشه قبل از دست زدن به گوش های تازه سوراخ شده دست های خود را بشویید. این به جلوگیری از عفونت کمک می کند.
– حداقل یک بار در روز به آرامی سوراخهای خود را با آب و صابون ملایم و بدون عطر بشویید. این نیز به جلوگیری از عفونت کمک می کند.
– پس از شستن پیرسینگ ها، آنها را کاملاً بشویید. می خواهید صابون را کاملاً بشویید. حتما از وارد شدن آب به گوش خود جلوگیری کنید.
مراقب گوش های خود باشید. اگر گوش زخم، قرمز یا پف کرده باشد، یا از سوراخی مایع زردی بیرون بیاید، ممکن است عفونت داشته باشید. اگر هر یک از این موارد به سرعت از بین نرفت، به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
خطرات پیرسینگ گوش
پیرسینگ ایجاد روزنه ای در قسمتی از بدن برای قرار دادن جواهرات است. به ندرت با یک عامل بی حس کننده (بی حس کننده) انجام می شود.
هر نوع پیرسینگ خطر عوارضی دارد، از جمله:
– عکس العمل های آلرژیتیک
برخی از جواهرات سوراخ کننده – به ویژه قطعات ساخته شده از نیکل – می توانند باعث واکنش های آلرژیک شوند.
-عوارض دهان
جواهراتی که در سوراخ کردن زبان استفاده می شود می تواند دندان های شما را بشکند و بشکند و به لثه های شما آسیب برساند. تورم زبان بعد از سوراخ کردن جدید می تواند در جویدن و بلع – و گاهی اوقات تنفس – اختلال ایجاد کند.
– عفونت های پوستی
این ممکن است باعث قرمزی، درد، تورم یا ترشحات چرک مانند بعد از سوراخ شود.
سایر مشکلات پوستی پیرسینگ می تواند منجر به زخم ها و نواحی برجسته ناشی از رشد بیش از حد بافت اسکار (کلوئید) شود.
– بیماری های منتقله از طریق خون
اگر وسایل مورد استفاده برای انجام پیرسینگ آلوده به خون آلوده باشد، می توانید به بیماری های مختلف منتقله از خون از جمله هپاتیت B، هپاتیت C، کزاز و HIV مبتلا شوید.
– پارگی یا ضربه
جواهرات ممکن است به طور تصادفی گیر کرده و پاره شوند و به طور بالقوه نیاز به بخیه یا تعمیر دیگر داشته باشند.
در صورت بروز واکنش آلرژیک، عفونت یا سایر مشکلات پوستی در نزدیکی سوراخ کردن، ممکن است به دارو یا درمان دیگری نیاز داشته باشید.
پیرسینگ باید با سوزن سوراخ کننده مخصوص انجام شود.
سوراخ کردن با سوزن با دست انجام می شود. هر سوزن جدید و استریل شده است. سوزن سوراخ کننده در داخل بسیار تیز و توخالی است. سوزن توخالی از طریق پوست سوراخ می شود تا سوراخ سوراخ ایجاد کند، پس از آن جواهرات سوراخ کننده در جای خود قرار می گیرند.
باید از گوشهای استریل شده مخصوص استفاده شود که میلههای آن به اندازه کافی تیز باشد تا پوست را سوراخ کند. با این حال، این ممکن است به غضروف آسیب برساند
مطمئن شوید که گوشوارههای استفادهشده نو، استریل شده و برای این کار در نظر گرفته شدهاند. گوشواره استاندارد مناسب نیست.
شما دوستان عزیز برای پیراسینگ گوش می توانید به مطلب دکتر کامبیزمقدم مراجعه کنید.
جهت دریافت مشاوره و گرفتن وقت برای پیرسینگ گوس با مطب دکتر کامبیز هرمان مقدم تماس حاصل نمائید.
شماره های تماس:
پیرسینگ گوش
سوراخ گوش
سوراخ گوش را میتوان در نواحی مختلف گوش و با روش های مختلفی ایجاد کرد، برخی از افراد ممکن است به دلیل حساسیتهای پوستی و یا موارد دیگر نتوانند سوراخ گوش خود را به صورت عادی ایجاد کنند. در این صورت، میتوانند از روشهای دیگری مانند پیرسینگ گوش با میکرونیدلینگ استفاده کنند که در آن از موادی مانند پیش ساخته های پلاستیکی یا فلزی استفاده میشود تا بتوان جواهر را به آن متصل کرد.
سوراخ کردن گوش
از گذشته ها سوراخ کردن گوش با روش های متعددی انجام میشد. که به مرور زمان روش های سنتی جایگاه خود را از دست داده اند و روش های جدید جای آن ها را گرفته اند ، افراد متخصصی که اکنون گوش را سوراخ میکنند با استفاده از ابزارهای خاص، یک سوراخ تمیز و بهداشتی در بخشی از گوش شما ایجاد میکنند که در این روش ها کل ابزار و دستگاه ها کامل ضدعفونی و تمیز هستند و نگرانی ها در زمینه عفونت گوش و سایر نگرانی هایی که ممکن است پیش بیاید به حداقل ترین حالت خود میرسد.
سوراخ کردن گوش با دستگاه
سوراخ کردن گوش با دستگاه در حال حاضر به عنوان یک روش پراکنده برای سوراخ کردن گوش در کلینک های است که پیرسینگ انجام میدهند . این روش با استفاده از دستگاههایی انجام میشود که برای سوراخ کردن گوش طراحی شدهاند.
اما باید توجه داشت که انجام سوراخ کردن گوش با دستگاههای خودکار ممکن است باعث آسیب دیدن بافتهای گوش و ناحیه اطراف آن شود. همچنین، این روش ممکن است باعث بروز عفونت و یا مشکلات دیگری در آینده شود. پس به این نکته توجه کنید که برای این کار به فردی دارای تخصص و مهارت مراجعه کنید که از بروز برخی مشکلات پیشگیری شود .
دستگاههای سوراخ کردن گوش عمدتاً از دو بخش تشکیل شدهاند: نوک دستگاه و ابزار تیغه. سوراخ کردن گوش با دستگاه، به ایم صورت است کارشناس گوش شما را با استفاده از نوک دستگاه ثابت میکند و سپس تیغه دستگاه به آرامی و با فشار کمی از طریق بافتهای گوش عبور میکند و سوراخ را ایجاد میکند. دستگاههای سوراخ کردن گوش معمولاً با سرعت بالا کار میکنند و این به معنی آن است که فرآیند سوراخ کردن گوش با دستگاه بسیار سریع و بدون درد است.
پیرسینگ گوشی
پیرسینگ گوشی یک نوع تزئین بدن است که در آن یک پایه یا قاب کوچک به طور مستقیم بر روی گوش شما قرار میگیرد. پایه یا قاب معمولاً از موادی مانند فلز، پلاستیک یا سیلیکون ساخته میشود و میتواند به شکلهای مختلفی باشد، از جمله حلقه، مهره، فریم و غیره.
بعد از انجام پیرسینگ گوشی، باید به دقت به نکات بهداشتی پس از پیرسینگ توجه کنید، نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که پیرسینگ گوشی نباید باعث محدودیت در شنیدن و یا بهبود شنوایی شما شود. بنابراین، اگر قرار است از پایه یا قاب پیرسینگ گوشی برای مدت طولانی استفاده کنید، بهتر است از موادی مانند سیلیکون استفاده کنید که نه تنها راحتی شما را بالا میبرد، بلکه از مشکلاتی مانند تحریک و حساسیت جلوگیری میکند.
سوراخ دوم گوش
سوراخ دوم گوش یا حتی تعداد بیشتر آن تفاوتی با اولین سوراخ گوش ندارد بلکه تفاوت در محلی است که قرار است در آن ناحیه از گوش سوراخ ایجاد شود . فاصله مجاز بین سوراخ اول و دوم گوش برای ایجاد سوراخ دوم گوش به شکل و اندازه گوش و محل قرارگیری سوراخ اول متفاوت است. برای مثال، در برخی افراد، سوراخ اول گوش در قسمت بالایی گوش قرار دارد، در حالی که در برخی دیگر در قسمت پایینی قرار دارد، بنابراین فاصله مجاز بین سوراخ اول و دوم گوش برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. باید به دقت به فضای پوستی گوش توجه کرد و فاصله مناسبی بین سوراخ اول و دوم گوش را در نظر گرفت. بیشترین فاصله معمولاً بین 2 تا 2.5 سانتیمتر است، اما در بعضی از موارد ممکن است فاصله بیشتر یا کمتر باشد.
در هر صورت، بهتر است قبل از ایجاد سوراخ دوم گوش با یک کارشناس پیرسینگ گوش مشورت کنید. او میتواند به شما کمک کند تا بهترین موقعیت برای ایجاد سوراخ دوم گوش را پیدا کنید و فاصله مناسبی را بین سوراخ اول و دوم گوش ایجاد کنید.
چند روز بعد از سوراخ سوراخ گوش میتوان گوشواره انداخت ؟
زمانی که میتوان گوشواره را پس از ایجاد سوراخ گوش بپوشانید، بسته به شرایط و محل پیرسینگ متفاوت است. به طور کلی، پس از سوراخ گوش، باید به دقت به نکات بهداشتی پس از پیرسینگ توجه کنید و اجازه دهید محل پیرسینگ به طور کامل بهبود یابد.
به طور معمول، بعد از پیرسینگ گوش، بهتر است حداقل ۴-۶ هفته صبر کنید تا سوراخ به طور کامل بهبود یابد و پوست گوش به حالت طبیعی خود برگردد. پس از این مدت، میتوانید گوشواره را پوشیده و از تزئینات خود لذت ببرید. همچنین، باید به یاد داشته باشید که در مراحل اولیه پس از سوراخ گوش، ممکن است سوراخ تحریک پذیر باشد و با قرار دادن گوشواره، احتمال بروز التهاب و عفونت افزایش مییابد. بنابراین، اگر سوراخ گوش شما هنوز به طور کامل بهبود نیافته است، بهتر است از قرار دادن گوشواره خودداری کنید تا بهبودی کامل را تضمین کنید.
پیرسینگ گوش دخترانه
پیرسینگ گوش دخترانه میتواند شامل ایجاد سوراخ در بخشهای مختلف گوش باشد که با توجه به سلیقه افراد متفاوت است . در اینجا به برخی از پرطرفدارترین نوع پیرسینگ گوش دخترانه اشاره خواهیم کرد:
- سوراخ گوش بالایی :در این نوع پیرسینگ، سوراخ در بخش بالایی گوش ایجاد میشود. معمولاً افراد از گوشوارههای کوچک و دلخواه برای تزئین این سوراخ استفاده میکنند.
- سوراخ گوش داخلی : در این نوع پیرسینگ، سوراخ در بخشی از گوش ایجاد میشود که به درون گوش نزدیک است. این نوع پیرسینگ معمولاً با گوشوارههای کوچک و دلخواه تزئین میشود.
- سوراخ گوش رویانی : در این نوع پیرسینگ، سوراخ در بخشی از گوش ایجاد میشود که بین بخش بالایی و پایینی آن قرار دارد. این نوع پیرسینگ نیز با گوشوارههای کوچک تزئین میشود.
- سوراخ دوم گوش : در این نوع پیرسینگ، یک سوراخ دوم در بخش پایینی گوش، در کنار سوراخ اول ایجاد میشود. این نوع پیرسینگ برای تزئین با گوشوارههای کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
سوراخ کردن گوش با آنژیوکت
آنژیوکت یا گوشواره با طناب کوتاه، یک روش برای ایجاد سوراخ در گوش است. در این روش، یک سوزن با یک طناب کوتاه به جای محفظهای که معمولاً در روش سوراخ کردن گوش با استفاده از سوزن و سوپاپ استفاده میشود، استفاده میشود.
در روش آنژیوکت، طناب از طریق سوراخی که با سوزن در گوش ایجاد میشود، عبور میکند و بعد از آن، گوشواره در قسمتی از طناب که درون گوش قرار دارد، قرار میگیرد.
با این حال، باید توجه داشت که استفاده از روش آنژیوکت برای سوراخ کردن گوش در برخی موارد ممکن است خطرناک باشد. زیرا این روش میتواند منجر به کشیدن بافتهای گوش شود و باعث آسیب دیدگی و التهاب شود. همچنین، این روش ممکن است باعث بروز عفونت شود و در برخی موارد، آنژیوکت میتواند درون سوراخ گوش گم شود.
بنابراین، بهتر است برای سوراخ کردن گوش، از روشهایی که توسط کارشناسان پیرسینگ گوش استفاده میشود. در این روشها، از ابزارهای بهداشتی و استاندارد برای ایجاد سوراخ استفاده میشود و مشکلات مربوط به روش آنژیوکت کاهش مییابد. همچنین، با استفاده از روشهای استاندارد، بهبودی سریعتر و کمترین خطر ابتلا به عفونت را تجربه خواهید کرد.
برای کاهش درد و تحریک پس از پیرسینگ گوش یا سوراخ کردن گوش، میتوانید از یخ یا داروهای ضد التهابی موضعی استفاده کنید. در صورت بروز علائم شدید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کرده و نظر او را درباره مشکلات پیرسینگ گوش خود بپرسید.
دکتر کامبیز هرمان مقدم ، متخصص سوراخ کردن گوش در یوسف آباد تهران
شماره تماس : 02188213218